Uborkafesztivál

Az uborka nagyon népszerű zöldség hazánkban is, így nem csoda, hogy Uborkafesztivál is köszönti a termelőket és látogatókat a nyári uborka szezonja során Méhkeréken. Ezen a Békés megyei településen a gazdák hosszú évtizedek óta termelnek uborkát. Békés megye az egyik legnagyobb uborka termő vidékünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mellett. Az uborka hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, hiszen az egyik legkedveltebb zöldség, mely nemcsak lédús, zamatos, hanem magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően rendkívül egészséges is. Rendszeres fogyasztás mellett az uborka jótékony hatása a szervezetre nagyon jól érvényesül. Számos feldolgozási módja ismert a kovászos uborkától egészen a svéd uborka receptjéig. Szinte nincs olyan háztartás, ahol ne jelenne meg valamilyen formában az uborka.   

Uborkafesztivál – programok

A méhkeréki rendezvény már 2003. óta minden évben várja az érdeklődőket. A település legnagyobb kétnapos fesztiváljára jellemzően augusztus közepén kerül sor. A kétnapos rendezvényen különböző gasztronómiai élvezetet nyújtó lehetőségek és főzőverseny is várja az érdeklődőket. A település Román határ mellett fekszik, így jelentős a román kultúra iránti elhivatottság is. A fesztivál is helyt ad a román folklór műsoroknak is és számos egyéb kulturális program is várja a látogatókat. Természetesen mindennek a központjában az egészséges zöldség, az uborka áll. Lehetőség nyílik uborka váráslásra is.

A rendezvény ideje alatt számos érdekes programmal, vásárral várják a látogatókat. A programok összeállításánál gondolnak kicsikre és nagyokra egyaránt.

Ha pedig bevásárolni is tudtunk a termelők friss, lédús zöldségeiből, kkor otthon neki is láthatunk az uborka elvevésének télire, hogy a zamatos ízeket télen is elővehessük a kamra polcairól, akár magában, akár bármely főétel mellé savanyúságnak. Az uborka feldolgozásának számos változata létezik, érdemes télire feltölteni a készleteket.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom