Uborka víztartalma

Az uborka víztartalma rendkívül magas: 95, akár 97% is lehet. Kevés olyan nagyszerű étel létezik a világon, mint az uborka. Ez az alacsony kalóriatartalmú zöldség számos előnnyel rendelkezik, beleértve hidratáló összetevőit és értékes tápanyagait.

A zöldség leginkább értékes részeit a héj és a magok jelentik, ezek sok rostot és béta-karotint tartalmaznak. A magokban is sok hasznos ásványi anyagok található.

Uborka víztartalma, hidratáció

Az uborka víztartalma 95 százalék, így kiváló lehetőséget nyújt a folyadékpótlásra, különösen nyáron. Nagyjából 100 grammnyi uborkaszelet közel olyan jó szomjoltó, mint egy pohár víz. Ezen túlmenően ráadásul ez a zöldség olyan fontos tápanyagokat is tartalmaz, mint a magnézium és a kálium, amelyek szerepet játszanak a hidratációban.

Uborka kalória- és vitamin tartalma

120 gr hámozatlan uborka, mintegy 95 százalék vizet, mindössze 16 kalóriát, 0,8 gr fehérjét, 0,2 gr zsírt és 2,9 gr szénhidrátot tartalmaz. Alacsony a cukortartalma, ugyanakkor kifejezetten gazdag K-, és C-vitaminban, valamint káliumban. Vasból, magnéziumból, foszforból és B-6-vitaminból is nagyobb mennyiséget vihetünk be a szervezetünkbe az uborka fogyasztásával, mindez pedig hozzájárul előnyös hatásaihoz.

A legjobb, ha helyben termesztett, friss, piaci uborkát vásárolunk, ezeknek van ugyanis a legjobb hatása. Fokozott gondossággal mossuk meg a távolabbról szállított termékeket, mert gyakran étkezési viasszal vonják be őket.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Uborka

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom