Uborka pakolás

Az uborka pakolás minden bőrtípusra ajánlott. Az uborka jótékony hatással van a bőrre is, ezt a szépségiparban kapható különböző uborkás termékek is bizonyítják. Minden korosztálynak ajánlható. A bőrt üdébbé, hidratáltabbá teszi, késlelteti a ráncosodást, a fáradt szemeket nyugtatja.

Az uborka pakolás

Két evőkanál uborkalét keverjünk össze két evőkanál tejszínnel vagy tejjel. A tejszínes uborkalébe mártsunk vattalapocskákat és azt helyezzük az arc és a nyak bőrére, hagyjuk rajta 15-20 percig. Ezután langyos, majd hideg vízzel öblítsük le.

Uborka pakolások különböző típusú bőrre:

  • Zsíros bőrre: egy fél uborkát reszeljünk le és keverjük össze egy tojásfehérjével és egy kiskanál frissen facsart citromlével. Az így nyert masszát keverjük jól össze és fél órát pihentessük hűtőben. Végül vigyük fel az előzőleg megtisztított arcbőrre és hagyjuk 15 percig hatni. Ezt követően langyos vízzel mossuk le.
  • Érzékeny bőrre: 1 egész uborkát hámozzunk meg és reszeljük le. Hozzá kell adni két kanál aleo vera gélt és ezzel jól elkeverni. Ha van otthon aloe vera növény, akkor 1-2 leveléből kipréselt levét használjuk. A masszát vigyük fel az előzőleg megtisztított arcra és 15 perc után mossuk le.
  • Száraz bőrre: fél uborkát hámozzunk meg és reszeljük le. Keverjük össze 1 kanál folyékony mézzel és fél pohár joghurttal. A jól kikevert masszát vigyük fel az arcbőrre és 20 perc után alaposan mossuk le.

Minden pakolás után használjunk a bőrtípusunknak megfelelő hidratáló, vagy nappali krémet befejezésül.

https://www.femcafe.hu/cikkek/fashion-beauty/uborkas-arcpakolas-otthon-mire-jo-oregedesgatlo-arcapolas

Címlapkép: Uborka pakolás (forrás: https://www.life.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom