Sós uborka recept

A sós uborka recept sokféle lehet. A sós uborka készítés lényege, hogy az uborkát sós vízzel le kell forrázni. De a zamatot a különböző hozzávalók biztosítják.

Sós uborka recept

Hozzávalók:

  • uborka, lehetőleg ne túl nagyok legyenek, kovászolni való méretűek
    kapor
  • torma
  • víz 

A sós uborka elkészítése:

  1. Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt.
  2. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, literenként 3 dkg-val számolva. Jól elkeverjük, és miután feloldódott, azután öntjük csak rá az uborkára. Majd lazán csavarjuk rá az üvegre a tetejét és egy tányért tegyünk az üveg alá.
  3. Pár nap elteltével megindul a tejsavas erjedés. Ekkor egy kevés lé kifolyhat az üvegből, ezért kell alá a tányér. Amikor néhány nap elteltével a lé szépen letisztul, akkor már jó szorosan rácsavarhatjuk az üvegre a tetőt.

Sós uborka további ízesítése

Lehet ízesíteni még az alábbi fűszerekkel is: babérlevél, mustármag, vasfű, tárkony, kapor, szegfűszeg, kinek-kinek egyéni ízvilága szerint.

Mielőtt kétségbe esnél, hogy az ízlés szerinti fűszerek mennyisége mit jelent, tanácsot adunk. 5 liter vízhez számolva a szemes fűszerekből 20 szem. Babérlevél 2 db. Egyéb friss levelekből egy marék. A változtatás joga a tied.

Az uborka lé is egészséges ital, ne öntsük ki. Megiható önmagában és fel is használható húsok pácolására, de újra hasznosítható zöldségek savanyításakor is.

https://www.befottkompotsavanyusag.com/sos-uborka-tartositoszer-nelkul-ez-a-recept-egyszeruen-tokeletes.html

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom