Savanyú uborka egészséges

A savanyú uborka egészséges, mint általában a savanyúságok, hiszen rengeteg természetes élő mikroorganizmust, ún. pro-biotikumot tartalmaznak, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani a bélflórát.

Ezek a hasznos baktériumok optimalizálják az emésztő-rendszerünket, elősegítik az enzimek kibocsátását, ezzel pedig serkentik az emésztést és az anyagcserét. Az enzimeknek köszönhetően több tápanyagot tud a szervezetünk kivonni az ételekből és segíti azok felszívódását. A savanyúságok, többek között a kovászos uborka, az emésztés elősegítésével megelőzik a kellemetlen puffadást is.

Savanyúság és a diéta

A legtöbb savanyúság kifejezettem ajánlott fogyókúrás étrend beiktatásába, hiszen igen alacsony a kalóriaértékük, de mennyiségük miatt jobban hozzá járulnak a jóllakottság érzéséhez. 

A savanyúságokban kivételesen magas arányban találhatóak vitaminok és ásványi anyagok. A savanyú káposzta magas C-vitamin tartalmát szinte mindenki ismeri (20mg/100g), de valójában minden savanyúság pozitív e téren.

A savanyúság, kovászos uborka lé is rendkívül jó hatással van a szervezetre, azt mindenképpen érdemes szintén elfogyasztani, vagy más módon felhasználni.

Savanyú uborka ellenjavallatok

Nem ajánlott az epebetegek és savtúltengésben szenvedők számára. Habár a pro-biotikumok segítik az emésztést a puffadásra hajlamosak számára a savanyú káposzta mégis ellentétes hatást vált ki. Almapaprika és más csípős savanyúság gyermekeknek nem javasolt, valamint bárkinek, akinek érzékeny az emésztőrendszere.

Savanyú uborka egészséges kapcsolódó cikk:

https://cleaneating.hu/taplalkozas/egeszseges-savanyusagok/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom